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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  05/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FRAGA, M.; FERNÁNDEZ, S.; CAJARVILLE, C.; MARTÍNEZ, M.; ABIN-CARRIQUIRY, J.A.; ZUNINO, P.
Afiliación :  MARTIN FRAGA COTELO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay./Departamento de Microbiología Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable Montevideo Uruguay.
Título :  In vitro modulation of rumen microbiota and fermentation by native microorganisms isolated from the rumen of a fed-exclusively-on-pasture bovine.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Annals of Microbiology, v. 65 n. 4, p. 2355-2362, 2015.
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 6 January 2015 /Accepted: 17 March 2015.
Contenido :  Abstract: In order to increase productive yields, modulation of rumen fermentation has been a concern in economically relevant species. The ban of antibiotics has driven attention into alternative strategies to modulate ruminal fermentation. Among these, the use of probiotics appears as an interesting approach. The objective of this work was to assess the potential of native bacteria isolated from the rumen of a fed-on-template-pasture cow to modulate fermentation in vitro and to influence the microbiota structure. Seven native ruminal bacteria strains were used in an in vitro gas production experiment. Fermentation dynamics were evaluated, and volatile fatty acids (VFA) and methane were quantified by high-performance liquid chromatography (HPLC) and gas chromatography (GC), respectively. Microbiota structure was assessed by pyrosequencing and methanogens were quantified by quantitative PCR (qPCR). Added strains modulated fermentation dynamics and VFA synthesis. Neither the general structure of the fermenters microbiota, numbers of methanogenic microorganisms nor methane production were altered by added bacteria. However, addition of two strains reduced the volume of gas produced from soluble carbohydrates, while one of them reduced the ratio of gas production in this phase; this was supported by a VFA concentration diminution (4 h incubation) in almost every treatment. Gas produced by fermentation of non-soluble carbohydrates and its fermentation ratio were enhanced by seve... Presentar Todo
Palabras claves :  FERMENTATION MODULATION; IN VITRO GAS PRODUCTION; MICROBIOTA RUMINAL; NATIVE RUMINAL MICROORGANISMS; PROBIÓTICOS; PROBIOTICS; RUMEN MICROBIOTA.
Thesagro :  PRODUCCIÓN ANIMAL.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  08/01/2015
Actualizado :  20/02/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  AGUERRE, V.; ALBICETTE, M.M.; RUGGIA, A.; SCARLATO, S.; BLUMETTO, O.; BORTAGARAY, I.; CARDOZO, G.; CASTAGNA, A.; CLARA, P.; GARCIA, F.; GILSANZ, J.C.; LEONI, C.; QUINTANS, G.; SCARLATO, M.; SILVERA, M.; TISCORNIA, G.; VILARO, F.; ALBIN, A.
Afiliación :  MARIA VERONICA AGUERRE ANTIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA MARTA ALBICETTE BASTRERI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDREA PAOLA RUGGIA CHIESA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO SCARLATO GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OSCAR RICARDO BLUMETTO VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ISABEL BORTAGARAY, Técnico participante del Proyecto; GERONIMO AGUSTIN CARDOZO CABANELAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDRES CASTAGNA DU PRE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO DANIEL CLARA PEREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FELIPE LUIS GARCIA OLASO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN CARLOS GILSANZ MARTINEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIANA SCARLATO GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIANA SILVERA ORREGO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUADALUPE TISCORNIA TOSAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FRANCISCO LUIS VILARO PAREJA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALFREDO SANTIAGO ALBIN FERREIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  El desafío para la ganadería familiar: ¿cómo aumentar producción e ingresos conservando el medio ambiente?.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, 2014, No.39, p.75-78.
Serie :  (Revista INIA; 39)
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Contenido :  El objetivo es adaptar el enfoque de co-innovación en sistemas ganaderos familiares criadores sobre campo natural, a través de su aplicación en predios, evaluando el impacto de la implementación de cambios estratégicos (re-diseño) en la sustentabilidad de esos predios, procurando compartir los resultados obtenidos con otros actores a nivel regional.
Thesagro :  DESARROLLO SOSTENIBLE; INVESTIGACIÓN AGRARIA; PRODUCCION FAMILIAR; SOCIOLOGIA RURAL.
Asunto categoría :  E10 Economía y políticas agrícolas
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/3916/1/Rev.INIA-2014-No39-p.75-78.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100280 - 1INIAP - DDPP/REVISTA INIA/2014/39revinia39
TBO101689 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/39revinia39
TT100646 - 1INIAP - PPPP/REVISTA INIA/2014/3939_75-78
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